منتدى الشبــــــــــــــــ>>>>ــــــــــــاب
اللى عايز يشترك فى ماى واى او اوريفليم او ايفون تحت امره
اسره ماى واى باداره مدام رشا الابيارى shosho_kotta@yahoo.com
كود 18034711
ت�1016017785

منتدى الشبــــــــــــــــ>>>>ــــــــــــاب

Youth Forum ,avon, my way ,oriflame
 
الرئيسيةالبوابهاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
shosho_kotta@yahoo.com كود 18034711 ت1016017785
المواضيع الأخيرة
» عضويات ماى واى مجانا
13/8/2014, 5:12 pm من طرف سلمى اسلام

» ماى واى وعضويات ماى واى
13/8/2014, 4:59 pm من طرف سلمى اسلام

» مرض الدوشين والضمور العضلى لأعضاء الجسم
17/9/2012, 4:44 pm من طرف جمال

» اسره ماى واى باداره مدام رشا الابيارى
13/10/2011, 4:43 pm من طرف ADMIN

» كتالوج شهر يوليو عروض نااااااااااااااار
10/7/2011, 8:12 pm من طرف ADMIN

» قصه غريبه ادخل وشوف
10/6/2011, 5:51 pm من طرف ADMIN

» اجمل موقع للقران والاسلاميات اخوه فى الله Ekhowaa Fi Allah
9/6/2011, 11:50 pm من طرف ADMIN

» كتالوج ماى واى شهر يونيو
28/5/2011, 8:36 pm من طرف ADMIN

» ♥ ♥ ♥ انــ كــانــتــ ♥ ♥ ♥
26/5/2011, 12:41 am من طرف مرســـ الحب ـــال

» كـــبـــتـــ الاحزانـــ
13/5/2011, 11:36 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

» بعد زواجنا بشهر واحد وليلتين اثنتين كانت المفاجاه
11/5/2011, 5:07 pm من طرف ADMIN

» قصه جميله جدا لا تفوتك
10/5/2011, 5:47 pm من طرف ADMIN

» نموزج مل عضويه ماى واى
6/5/2011, 10:34 pm من طرف ADMIN

» نموزج مل عضويه ماى واى
6/5/2011, 10:32 pm من طرف ADMIN

» علمني <3 <3هواك
2/5/2011, 2:06 am من طرف مرســـ الحب ـــال

» صمت الحب وصمت البكاء
2/5/2011, 2:05 am من طرف مرســـ الحب ـــال

» اسره ماى واى باداره مدام رشا والاستاذ فاروق عطيه
1/5/2011, 11:54 pm من طرف ADMIN

» وبحس معاك ان انا فى السما
1/5/2011, 11:52 pm من طرف ADMIN

» هل تعلم ان التفاح حرام ؟؟؟؟؟؟؟
1/5/2011, 7:59 pm من طرف ADMIN

» ضحي وشارك يا عربي @ فلسطين بصوتها بتنادي
26/4/2011, 11:58 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

» العيون الجريئه انا دموع القمر يابنات شوفوا لفات الطرح الفرح يارب البنات كلها تتجوز امين
26/4/2011, 11:57 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

» <3 قصه <3 شاب <3
26/4/2011, 11:57 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

» شرب الماء البارد بعد تناول الوجبة يعني السرطان
26/4/2011, 11:05 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

»  صرخه حجر
26/4/2011, 11:04 pm من طرف مرســـ الحب ـــال

»  اللى عايزه تتعرف على شركة ماى واى أو عايزه تعمل عضويه تدخل
26/4/2011, 10:13 pm من طرف ADMIN

» عايزة تعرفي اكتر عن ماي واي
26/4/2011, 9:59 pm من طرف ADMIN

» البدرى جروووووووووب
22/4/2011, 10:57 am من طرف ADMIN

» عضويه ايه اند ام
21/4/2011, 5:57 pm من طرف ADMIN

» ماجيستى لانجيرى
20/4/2011, 6:53 pm من طرف ADMIN

» My Way (((مصر ...))) مكافات + هدايا روعة +مجااااااااانا
20/4/2011, 6:23 pm من طرف ADMIN

» هههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
19/4/2011, 9:59 pm من طرف روان

» حتى المعكسات اتغيرت بعد 25 يناير
19/4/2011, 9:57 pm من طرف روان

» مرتب 3000 جنيه فقط من ماى واى
19/4/2011, 9:45 pm من طرف ADMIN

» عضويه ماى واى
19/4/2011, 9:39 pm من طرف ADMIN

» اخبار ماى واى وطريقه التعامل فيها
19/4/2011, 9:37 pm من طرف ADMIN

» جوائز ماى واى
19/4/2011, 9:36 pm من طرف ADMIN

» انا عضوه ممزه فى ماى واى وعايزكم تبقو زى ياله بسرعه سجلو فى ماى واى
19/4/2011, 9:35 pm من طرف ADMIN

» منتجات ماى واى لو حابين تشتره منتجات مصرية كويسة واسعارها معقولة تعالوا وشوفة منتجاتنا مش بس كدة وكمان عليها خصومااااااات
19/4/2011, 9:30 pm من طرف ADMIN

» اى حد عايز يعمل عضويه او يشترى بسعر العضويه يبعتلى على الأيميل :
19/4/2011, 9:26 pm من طرف ADMIN

» ظهور طريقة جديدة لاغتصاب الفتيات تحدث هذه الأيام
19/4/2011, 9:21 pm من طرف ADMIN

» ملابس صيفى للمحجبات
19/4/2011, 9:20 pm من طرف ADMIN

» حاجه فى نفسك
19/4/2011, 9:19 pm من طرف ADMIN

» مطلوب مشرفات و مشرفين
19/4/2011, 9:18 pm من طرف ADMIN

» تحذير لكل بنت مهم جدا :
19/4/2011, 9:17 pm من طرف ADMIN

» منتجات لكل بيت عصري
19/4/2011, 9:16 pm من طرف ADMIN

» اسئله كرسى الاعتراف
19/4/2011, 9:15 pm من طرف ADMIN

» نكته جاامده
19/4/2011, 9:15 pm من طرف ADMIN

» فساتين فرح جامده
19/4/2011, 12:45 am من طرف روان

» ياريت تكون موجوده
18/4/2011, 10:56 pm من طرف ADMIN

» الثرثارة - سجى حماد قناة كراميش‬‎
18/4/2011, 4:48 pm من طرف ADMIN

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 3 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 3 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 76 بتاريخ 13/6/2016, 4:00 am
المواضيع الأكثر شعبية
أسماء غزوات الرسول كاملة بالترتيب
اللى عايزه تتعرف على شركة ماى واى أو عايزه تعمل عضويه تدخل
شوية فوازير مضحكة مع حلها
تعليم لفات الطرح للبنات العسولات
بعض من اهم أحاديث الرسول ( ص )
غزوة أحد كاملة
برنامج Partition Magic - شرح تثبيت البرنامج + شرح عمل البرنامج ( شرح مصور )
مرض الدوشين والضمور العضلى لأعضاء الجسم
اشتركي في ايفون او اوريفليم او ماى واي معي اشتغلي وانتى بالمنزل
برنامج الشات الرهيب باي لوكس bey luxe
الترحيب بالأعضاء الجدد والمناسبات
مرحبا بيكم اعضاء منتدى الشباب
ايه رايك فى المنتدى
ممتاز 100% 100% [ 1 ] جيد جدا 0% 0% [ 0 ] جيد 0% 0% [ 0 ] جيد بس عايز شويت تطوير 0% 0% [ 0 ] عايز شويت تطوير 0% 0% [ 0 ] ردئ 0% 0% [ 0 ] ضعيف 0% 0% [ 0 ] ضعيف جدا 0% 0% [ 0 ] لا يصلح ان يكون منتدى 0% 0% [ 0 ] اقفله احسن 0% 0% [ 0 ]
الناشطون
الاعضاء الناشطون

شاطر | 
 

 الملفيه علي اصوله

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ADMIN

avatar

الابراج : الميزان
الأبراج الصينية : القط
عدد المساهمات : 682
نقاط : 58885
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 09/12/2010
العمر : 31

مُساهمةموضوع: الملفيه علي اصوله   11/2/2011, 9:31 pm

الملفيه علي اصوله
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى فى الركن الجميل وحشتونى كتير كتيييييييييييييييييييييييييييييييير
جيت وجبت معايا عجينه البف باستيرى على اصولها من مطبخى
طبعا انا بموت فى الكرواسون والباتيه واى حاجه بالعجينه المورقه ومن زمان نفسى اعملها واتقنها وتبقى زى الجاهزه بالظبط وشكل الطبقات واضح وكمان رقيق وهش
زى مابنشوف الكرواسون كده
فبدأت اجمع معلومات عن العجينه من منتديات اخرى وبدأت اركز فى الشرح والتفاصيل وقررت اعملها من مطبخى مع بعض اضافاتى حتى تظهر لمستى فى الموضوع
وعملتها ونجحت جدا جدا جدا وكل ما اكون زهقانه ومش لاقيه حاجه اعملها ادخل المطبخ واعملها ولما انتهى منها اضعها فى الفريزر وممكن تفضل فيه لمده شهر
اى وقت اطلعها واشكلها
يالله معايا نبدأ العمل


عجينه الباف باستيرى


عجينه معقده تحتاج لتركيز وصبر ووقت كمان يجب ان تكونى هادئه وانتى بتنفذيها حتى لا تملى هى فعلا صعبه ومعقده لكن النتيجه مشرفه جدا باذن الله تعالى
مقادير العجينه
3 اكواب طحين
2 كوب زبده غير مملحه
ثلاث ملاعق طحين (سنستخدمهم مع الزبده)
كوب الا ربع حليب دافئ
2 ملعقه كبيره سكر
ذره ملح
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه كبيره خميره
ثلاث ملاعق كبيره زبادى
(انا استخدمت هذا الكوب كعيار للزبده والطحين كمان )
اول حاجه نعملها نذوب الخميره والسكر فى الحليب الدافئ ونتركه فتره حوالى عشر دقائق حتى تتضاعف وتتفاعل الخميره ونضيف 3 اكواب الطحين على دفعات ونعجن ونضيف نصف كوب الماء الدافئ والزبادى ونعجن الى ان تتشكل لدينا عجينه ملساء
نتركها حوالى ساعه تخمر فى مكان دافئ

واثناء اختمارها نفعل الاتى (ارجو التركيز فى الخطوات )


نضع الزبد فى العجان وتكون لينه ونضيف 3 ملاعق الطحين على الزبده ونشغل العجان لتطريتها

نضع الزبده على ورق مشمع هكذا


ونضع فوق الزبده ورق مشمع بحيث يكون الجزء اللامع والناعم ملاصق للزبده
ونفرد بالنشابه هكذا


وندخلها التلاجه حتى تتماسك فقط ولا تجمد حتى لا تتكسر وتقطع العجين


وبعد اختمار العجينه نضعها على الطاوله ونضربها باليد حتى يخرج منها الهواء ونضعها فى كيس فى التلاجه حوالى ربع ساعه
(حتى تكون بارده وتحافظ على بروده الزبده ولا تسيح)
نخرجها من البراد ونفردها هكذا


نأتى بالزبده ونضعها عالعجين وننزع عنها الورق هكذا

[img][/img]


ونفرد العجين بالنشابه جيدا ونبدأ بطى العجين هكذا
(ممكن تشوفى الزبده بتخرج من العجين وده عادى استمرى فى الفرد على ان يكون فى اتجاه واحد وليس بطريقه رايح جاى

ونقوم بطيها هكذا ايضا


نضعها فى كيس وندخلها التلاجه حوالى نصف ساعه حتى تجمد الزبده مره اخرى


ونخرجها من التلاجه ونفردها مره اخرى هكذا


ونقوم بطيها مثل الساندوتش هكذا وندخلها مره اخرى التلاجه لمده نصف ساعه




وبعدها نخرجها وهنا وفى هذه المرحله نرش طحين عالطاوله ونفرد العجين
(لان الطبقات ستبدأ تظهر وحتى لا تلتصق فى الطاوله)
تكرر هذه العمليه نثنى الطبقات ونضعها فى الثلاجه وهكذا الى ان تكون المحصله
حوالى ست مرات تقريبا لف للعجينه وفى اتجاه واحد
كما قلنا حتى لا تتداخل الطبقات وفى هذه الحاله لن ينتفخ العجين فى الفرن
طبعا انا عملت منها باتيه ودانيش وعملت كمان جاتوه الميل فى بس بما ان هذه الاشياء تعد من الحلويات
يبقى ان شاء الله انزلها فى ركن الحلويات وباذن الرحمن تحوز على اعجابكن اخواتى
انا عملت العجينه مره اخرى فجربت اعملها بدقيق بالنخاله او كما يسمى دقيق البر ونجحت جدا وكان طعم المعجنات راااااائع حوريكم صنف عملته بالدقيق ده
قمت برق العجينه جيدا جدا جدا جدا وبعدبن قطعتها على شكل دوائر
ورصيت الدوائر هكذا كل داءره فوق الاخرى كما هو موضح
ووضعت حشوه مكسرات وممكن تضعى جبنه او تمر او اى حشوه
نقوم بثنى الدوائر هكذا ونلصقها بماء خفيف او لبن
وسيكون الشكل على هيئه وردهانا عملت كميه صغيره فقط لتشاهدوا الطريقه ندخلها الفرن حوالى تلت ساعه وتخرج لو الحشوه مكسرات نضعها فى شيره ساخنه
انتهى الشرح وكما وعدت سأنزل باقى الحلويات فى الركن قريبا ان شاء الله
دعواتكن اخواتى وأتمنى تجربوها فالنتيجه مذهله
دمتن فى حفظ الرحمن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://shosho75.own0.com
روان



الابراج : الحمل
الأبراج الصينية : الكلب
عدد المساهمات : 319
نقاط : 57961
السٌّمعَة : 22
تاريخ التسجيل : 13/12/2010
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: الملفيه علي اصوله   11/2/2011, 10:04 pm

واااااااااااااو شكلها لذيذه جداااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الملفيه علي اصوله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الشبــــــــــــــــ>>>>ــــــــــــاب :: مطبخ دوت كم-
انتقل الى: